הכנות:
- לבחור כרוב שטוח יחסית ויומיים מראש להקפיא אותו.
בהגיע היום הגדול, הלא הוא יום הבישול:
- להפריד את העלים, להרתיח אותם (להזהר שלא יהיו רכים מדי), לשטוף במים קרים ולהניח במסננת.
- לשטוף היטב כוס אורז (אמא שלי משתמשת בבסמטי).
- לטגן במחבת חצי כוס צנוברים, ולהוציא.
- לגרר שני בצלים ולהווריד במחבת. להוסיף את האורז והצנוברים ולטגן הכל יחד עם כפית מלח.
- להוסיף לאורז מיץ מלימון אחד וחצי ספל מים. לבשל על אש קטנה מאוד, עד שיתרכך.
גלגול ממולאים:
- להתחיל לעבוד כשהאורז והכרוב קרים לגמרי.
- פורשים את עלי הכרוב ומורידים את ה"עורק" הקשה בסכין.
- שמים שתי כפות אורז על הצד הדק והחלק יותר של עלה הכרוב – כך הצד העבה יהיה בחוץ ויתבשל יותר טוב.
- מגלגלים את העלה ועוטפים את האורז היטב.
- שמים שמן בתחתית הסיר ומניחים את הממולאים מדפנות הסיר פנימה, כשהם צמודים זה לזה.
- מוסיפים לכל מיץ משני לימונים ובוזקים מעט סוכר ומלח.
- את הממולאים שבסיר מכסים בצלחת למהלך הבישול, כדי שלא יתפרקו.
- מבשלים לפחות 20 דקות, על אש קטנה מאוד.