כרוב ממולא באורז

הכנות:

  • לבחור כרוב שטוח יחסית ויומיים מראש להקפיא אותו.

בהגיע היום הגדול, הלא הוא יום הבישול:

  1. להפריד את העלים, להרתיח אותם (להזהר שלא יהיו רכים מדי), לשטוף במים קרים ולהניח במסננת.
  2. לשטוף היטב כוס אורז (אמא שלי משתמשת בבסמטי).
  3. לטגן במחבת חצי כוס צנוברים, ולהוציא.
  4. לגרר שני בצלים ולהווריד במחבת. להוסיף את האורז והצנוברים ולטגן הכל יחד עם כפית מלח.
  5. להוסיף לאורז מיץ מלימון אחד וחצי ספל מים. לבשל על אש קטנה מאוד, עד שיתרכך.

גלגול ממולאים:

  • להתחיל לעבוד כשהאורז והכרוב קרים לגמרי.
  1. פורשים את עלי הכרוב ומורידים את ה"עורק" הקשה בסכין.
  2. שמים שתי כפות אורז על הצד הדק והחלק יותר של עלה הכרוב – כך הצד העבה יהיה בחוץ ויתבשל יותר טוב.
  3. מגלגלים את העלה ועוטפים את האורז היטב.
  4. שמים שמן בתחתית הסיר ומניחים את הממולאים מדפנות הסיר פנימה, כשהם צמודים זה לזה.
  5. מוסיפים לכל מיץ משני לימונים ובוזקים מעט סוכר ומלח.
  6. את הממולאים שבסיר מכסים בצלחת למהלך הבישול, כדי שלא יתפרקו.
  7. מבשלים לפחות 20 דקות, על אש קטנה מאוד.
פוסט זה פורסם בקטגוריה מתכונים, מתכונים של אמא. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s