ארגון המטבח עוזר לדיאטה

אחת הבעיות שלי בתהליך שינוי הרגלי התזונה שלי היא קשיים במטבח.

יש לי מטבח ממש ממש קטן ולא יעיל. רוב הארונות בו גבוהים מדי, ואני צריכה סולם (הכיסא לא מספיק!) כדי להגיע אליהם. כך ששטח האכסון שאני יכולה לנצל זעיר במיוחד. בעיה נוספת היא המקרר – הוא חלש מאוד. יש ממנו דליפת גז ותיקון שלו עולה כמעט 1000 ש"ח – לא משתלם. בעל הבית מסרב לתקן את המקרר בטענה שזה לא בחוזה, ואין לי כסף לאחר. אז עד שבן-זוגי ואני נעבור לגור יחד, אני עם מקרר שאפשר לאכסן בו מוצרי חלב לכל היותר שלושה ימים, ואני חייבת להקפיא את שאריות המזון או לבשל טרי – כי במקרר זה פשוט מתקלקל ממש מהר.

היום קיבלתי מSparkPeople דוא"ל על החשיבות של ארגון המטבח כדי שייקל עלי לבשל. קלטתי כמה זה באמת חשוב. בימים בהם אין לי כוח לשטוף כלים והם מצטברים בכיור, אני גם לא מבשלת כדי שלא יהיו לי עוד כלים (או שאין לי במה לבשל אם לא אשטוף…). אני גם כמעט לא אוכלת בבית כי אין לי מה או במה לאכול, וזה עולה לי בהרבה כסף וגם בקלוריות.

אני מביאה פה תרגום של העצות הללו, שמאוד רלוונטיות בשבילי, ולכל מי שמנסה לשנות את הרגלי התזונה לטובה.

עצות לארגון המטבח:

לנקות ולארגן את הארונות והמזווה:

  • לזרוק את כל הדברים הישנים, שפג תוקפם או שלא משתמשים בהם.
  • להעביר את הדברים בהם משתמשים לעיתים קרובות לקדמת הארון.
  • לשים זה לצד זה שימורים מאותו הסוג, את כל מוצרי הפסטה, את רטבי העגבניות וכו'.

לנקות ולארגן את המקרר והמקפיא:

  • להקצות מדף/מגירה/איזור עבור הפריטים בהם משתמשים לעיתים קרובות.
  • להקצות מקום לשאריות מזון!
  • להקצות מקומות שונים במקפיא לבשר, ירקות, ארוחות מוכנות וכו'.
  • לא להעמיס מזון במקרר; סירקולציה של אוויר מסייעת לשמור על טריות המזון.
  • את הבשר יש לאכסן במדפים התחתונים.

תיוג מדפים:

סימון המדיפם בתוויות מסייע להתמצא במטבח ביתר קלות. גם ילדים יכולים לעזור בכך!

לארגן גישה קלה לכל עזרי-הבישול הקטנים:

מיקסר, טוסטר-אובן, פורס,קוצץ, מסננת הפסטה, פותחן הקופסאות, קולפן, מקל-בלנדר – כל אלה צריכים להיות נקיים, תקינים ונגישים.

לפתח שיטה לארגון שאריות:

להכין מראש שקיות להקפאה, קופסאות בגודל מנה שמתאימות למקפיא ולמיקרו, ולהחזיק במטבח טוש לא-מחיק לרישום תאריכים על השקיות והקופסאות. כך אפשר להקפיא את כל מה שלא אוכלים בקרוב וגם לעקוב אחר מועד-התפוגה.

לסדר את המגירה של כלי-המטבח הקטנים:

כדאי שנוכל למצוא במגירה הזו את מה שאנחנו צריכים תוך שתי שניות ולא יותר. לארגן בנוחיות את הקולפן, הפותחן, כפות המדידה, כפות העץ, התרווד וכו'. את מה שנמצא בשימוש יומיומי אפשר לתלות ע"ג מסמר מחוץ למגירה.

ספרי בישול וקופסת-מתכונים:

צריכים להיות נגישים במטבח ומוצגים לראווה, ולא מעלים אבק איפשהוא.

פוסט זה פורסם בקטגוריה מזון למחשבה, מחשבות. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s