הכותרת מאחדת שני נושאים שונים בהם הפוסט הזה דן בחופזה מסויימת ובלי להעמיק.
הנושא הראשון – בסוגית הצמחונות. מן הידועות היא, שלנשים שונות יש טעם-כוס שונה, ובמידה רבה טעמן תלוי בתזונה שלהם. ממחקרים, סקרים ושאלונים שונים עולה, פעם אחר פעם, כי נשים צמחוניות טעימות יותר.
והערה בסוגריים לגבי טעמם של גברים: אספרגוס – עושה להם טעם מגעיל, אננס ואפרסקים – משפר ומשביח.
החלק השני – מאמר מעניין שנתקלתי בו לגבי הפחתת שומן הבטן. שוב, מן הידועות היא שלא ניתן לבחור מהיכן לאבד קלוריות. שומן יורד קודם כל מהפנים ומהחזה (כן, זה כולל את השדיים, והם לעיתים קרובות קטנים כאשר יורדות במשקל), ואילו רק בסוף ממש מהתחת ומהבטן. מבאס. גם לעשות כפיפות-בטן לא יגרום לבטן להתחטב במיוחד. השרירים בה כן יתמצקו, אבל כל עוד יש שומן – הוא יסתיר את הריבועים.
א-ב-ל, מסתבר שיש מזונות שכן מסייעים להפחית בשומן המתרכז בבטן. והחלק המפתיע הוא שהמזונות הללו כוללים דווקא שומן חד לא-רווי. דוגמאות:
זיתים; שמן זית; אגוזים למיניהם – כולל בוטנים ופיסטוק; אבוקדו; שומשום; שמן שומשום; דגנים מלאים.
במאמר מוצע גם "תפריט חטיפים" שבועי המבוסס על מאכלים אלה ודומיהם. מעניין.
מה?
אגוזים מפחיתים שומן בבטן?!
הם לא אמורים להקשות על תהליך העיכול ?
נכון מפתיע?
ברשימת הלינקים פה, תחת הכותרת "מזון למחשבה", אפשר למצוא את מילון האגוזים של אתר "על השולחן" – ממש מעניין.
הנימוק שמוצע בכתבה הוא העובדה שאגוזים מכילים חד-שומן ממקור צמחי שהוא בריא, קל לעיכול וזמין כנארגיה לגוף.
וגם, אגוזים אמורים לעזור במיגור או הפחתת תופעות הפי אם אס הידועות לשימצה!
לא ניסיתי..אני מקפידה לאכול שומנים רוויים בלבד 🙂
אין, אין על שומן רווי…